Ervaringen

Ervaringen van deelnemers

Erwin Schippers
05-04-23 10:26:34

Jarenlang hard werken en weinig rust nemen had zijn tol geëist. Slecht slapen, lichamelijke klachten, somberheid en een kort lontje. Op advies van een kennis deze Mindfulness training bij Hanna gevolgd. Fijne sfeer en gelukkig niet zweverig. Praktische handvatten gekregen en veel kunnen bespreken over de oorzaken, waardoor ik niet meer in mijn oude valkuilen zal stappen. Zeer tevreden met het resultaat.

Lisette dB
02-02-23 10:44:19

Vorige week heb ik de training afgerond. Als ik kijk naar hoe ik mij in november voelde, toen ik startte, en nu is dat een groot verschil. Ik was gejaagd en gehaast en voelde me heel onrustig. In mijn hoofd was het nooit stil. Nu voel ik me zoveel meer in balans. De gejaagdheid en onrust is weg. En als er iets gebeurt wat vervelend is, kan ik het 'klein' houden. Al met al....blij dat ik de stap heb gezet.

Anoniem
20-04-22 14:02:51

Op aanraden van een collega volgde ik een individuele mindfulness training bij Hannah. Hannah is een vriendelijke, prettig persoon. Er is ruimte voor persoonlijke ervaringen en haar uitleg is heel concreet en to the point. Het werkboek geeft aanvullende informatie en de thuisoefeningen zijn goed te doen. De training heeft mij geholpen om mij bewust te worden van mijn automatische negatieve gedachten en deze veel minder waarde te geven. Mijn vooroordeel dat mindfulness zweverig zou zijn heeft zich niet bewezen. De training van Hannah is heel goed toepasbaar in de praktijk en heeft mij heel goed gedaan. En absolute aanrader wat mij betreft!

anoniem anoniem
02-06-21 12:51:48

Ik had al een tijdje het voornemen om een Mindfulness training te gaan volgen. Wat mij echter tegenhield was dat dit meestal een groepstraining betreft en dat is niet zo mijn ding. Via via kwam ik bij Hanna terecht want zij geeft ook -1 op -1 trainingen.
Vanaf dag 1 voelde ik mij bij Hanna op mijn gemak! Hanna is rustig, kan goed uitleggen en vrolijk. De goede sfeer heeft ervoor gezorgd dat ik mijn persoonlijke ervaringen goed kon delen waardoor de training nog efficiënter is en ik er nog meer aan heb gehad.
De achtergrond informatie van hoe het brein werkt vond ik zeer waardevol. Het maakte het voor mij makkelijker te begrijpen waarom bepaalde reacties zo waren als ze waren.
Na 8x training en veel trainen thuis kan ik zeggen dat ik al mijn doelen heb behaald: stopzetten negatieve gedachten, meer ruimte creëren voor eigen leven en wat er toe doet, loslaten wat ik niet kan beïnvloeden, beter aanvoelen van eigen behoeften, verminderen stress gerelateerde klachten.
Ik kan zeggen het waren zeer intensieve weken maar meer dan de moeite waard en altijd heb ik uitgekeken naar de volgende training! Dank voor deze mooie periode, Hanna.

Ilse vd W
06-09-20 12:08:43

Al lange tijd was ik aan het twijfelen om een mindfulness cursus te gaan doen. Ik had online al veel gedaan, maar het mediteren vond ik lastig en het leverde mij niet zoveel op. Op aanraden van een collega toch besloten te gaan voor een 8-weekse. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen! Hanna geeft de cursus op een fijne, rustige manier met veel afwisseling. Wat ik ook fijn vond was de uitgebreide theoretische achtergrond, daardoor begreep ik veel beter het hoe en waarom. Dit heeft echt mijn dagelijks leven positief veranderd; ik voel me rustiger, minder gejaagd en de emoties schieten niet meer alle kanten op. Dank!

Mirjam .
15-10-19 12:23:59

Ik had al jaren last van spanning- en stressklachten, veel geprobeerd, maar nooit vanaf gekomen. Uiteindelijk de beslissing genomen om het individuele mindfulness traject te gaan volgen. Ja, het is hard werken...maar ik ben zo gelukkig dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik zie nu zo duidelijk waarom ik deed wat ik deed en dacht wat ik dacht en kan daar volledig anders mee omgaan. Kortom, mijn leven is hierdoor positief en blijvend veranderd!

Milla -
13-06-19 09:45:58

Wat een goede keuze om, na lang twijfelen, toch voor mindfulness te gaan! Is het wel iets voor mij? Is het niet te zweverig? Gaat het me helpen? Zoveel redenen om het niet te doen. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en had ik dat maar eerder gedaan. Ik heb het individuele traject gevolgd en de belangrijkste winst die ik heb geboekt is: meer rust in mijn hoofd, ik voel me minder gejaagd, ik maak me minder zorgen en slaap beter. Het was best hard werken 8 weken lang, maar er is wel iets veranderd en dat was het meer dan waard....blij!! :-)

Bastienne Engel - van der Veer
14-11-18 07:47:26

Iemand schreef eens : ‘Body listen to mind, mind listen to body, awareness is the link’. Zo treffend en waar vind ik dat. Nóg opmerkzamer worden van je eigen manier van denken en voelen en daardoor nog scherper inzicht krijgen in jezelf, is wat ik graag wil. Daarom ben ik bij Hanna ter Welle de groepstraining Mindfulness gaan doen. Hanna geeft de cursus op een heel professionele en inspirerende manier – met genoeg individuele ruimte en aandacht voor iedereen. De leerstof reikt goede handvatten aan om anders te leren omgaan met wat er op je pad komt. Je zit soms zo gevangen in je eigen patroon (waar je overigens niet altijd iets aan kunt doen). Je hebt vaak een primaire manier van reageren, maar dat is lang niet altijd helpend voor jezelf. Integendeel: je kan jezelf juist behoorlijk tegenwerken. Mindfulness wijst je op je eigen potentieel, en dat is een stimulans om meervoudig naar een situatie te kijken en van daaruit te handelen. Deze training kwam voor mij op een heel goed moment , want je wordt in je leven soms geconfronteerd met dingen die groter zijn dan jijzelf, dingen dus waar je geen controle over hebt, dan komt het vooral aan op bij jezelf iets veranderen. In mijn geval: leren meer vertrouwen te hebben en jezelf minder van streek te maken door angstige gedachten uit te schakelen. Meer loslaten, jezelf wat aardiger behandelen, beter naar jezelf luisteren… Mindfulness helpt je daarbij flink op weg. Het is wel hard werken geblazen, maar des te meer geniet je van de resultaten die je op eigen kracht boekt! Ik ben blij dat ik het pad van Mindfulness ben ingeslagen. Ook de thuisoefeningen – met ruim aandacht voor de ademhaling – zijn ondersteunend in het zelfzorgproces , daar ga ik dan ook enthousiast mee door.


Tot slot: Dat ik ervoor koos om de training bij Hanna te doen was een heel gelukkige keuze. Mede door wie zij is en de manier waarop ze werkt verheugde ik mij elke keer op de volgende mindfulness-sessie.

Helèn .
30-08-18 17:43:18

Ik heb de mindfulness training als zeer nuttig en prettig ervaren. Hanna geeft de training op een hele fijne manier. Ze is betrokken, rustig en kan e.e.a. goed verwoorden en goed samenvatten. Door haar ervaring / achtergrond weet zij de vinger op de zere plek te leggen. Op duidelijke wijze leert ze je hoe je op een andere manier kunt kijken naar de alledaagse dingen en welke pijlers je kunt inzetten bij de hindernissen die je tegenkomt. En dat alles op een nuchtere en totaal niet ‘zweverige’ manier. De oefeningen zijn fijn en praktisch. Ik ben bijzonder blij dat ik de stap heb gezet om deze mindfulness training te gaan volgen. Het heeft mijn leven verrijkt! Ik kijk uit naar de vervolgtraining. Dank je wel Hanna!

Liesbeth Liesbeth
08-07-18 19:00:19

Ik heb de groepstraining bij Hanna gevolgd. Wat ik fijn vind is dat ze iedereen de tijd geeft die hij of zij nodig heeft en dat ze iedereen in zijn waarde laat. Ze laat je merken dat er geen goed of fout is. Ik heb de afgelopen weken geleerd om anders naar mijn gedachten te kijken. Ik merk de gedachte op en ik weet dat ik er niets mee hoef te doen. Vaak zat ik in zo'n gedachten stroom die een nare stemming bij mij kon oproepen. Nu zie ik dat dit iets is wat voorbijgaat en kan ik de dingen meer accepteren zoals ze zijn. Verder ervaar ik meer rust in mijn leven. De meditatieoefeningen helpen hierbij. Ik kan een training van Hanna van harte aanbevelen omdat ik vind dat ze heel professioneel is.

Monique
13-04-18 15:14:39

Ik ben superblij dat ik deze training bij Hanna heb gevolgd. Momenteel ben ik herstellende van een burn out en de training heeft me hierbij heel goed geholpen. Door de oefeningen dagelijks te doen tijdens de training is er rust over me heen gekomen waardoor ik veel beter kan ontspannen. Nog steeds heb ik heel veel baat bij de meditatie oefeningen.
Je leert ook dat je je gedachten kunt parkeren en er niet altijd in mee hoeft te gaan. De bijeenkomsten waren ook heel prettig. Er is veel respect voor elkaar en iedereen wordt in zn waarde gelaten. Je leert ook van elkaars verhalen en ervaringen.
Ik raad de training van Hanna van harte aan!

Kris
07-04-18 09:02:59

Ik ben blij dat ik de cursus mindfulness heb gedaan bij Hanna, ik heb geleerd dat ik mijn malende gedachtengangen (piekeren, dat moet ik ook nog doen...) kan stop zetten en mijzelf heb geleerd om te focussen op mijn lijf! Stap voor stap leer je dit, erg fijn. Ik heb ook geleerd dat ik kan bepalen soms ingewikkelde zaken te parkeren en niet in stress te gaan reageren.
Het fijne aan deze cursus is dat Hanna je in je waarde laat en alles goed kan uitleggen en jezelf laat bepalen in wat je wil, wat je kan en de vraag stelt waarom! Erg prettig!!
Kortom, een aanrader om de mindfulness-cursus te gaan volgen!

Henk
26-03-18 00:37:16

Door de steeds terugkerende vraag om mild en liefdevol terug te keren, na te zijn afgedwaald, naar waar je mee bezig bent, ben ik nu al, na de 8 sessies, veel bewuster, maar tot mijn genoegen, ook veel milder en liefdevoller in het leven gaan staan. Ik ben daar heel erg blij mee !

Lotte
19-11-17 12:30:52

Eind van afgelopen zomer heb in een individuele cursus mindfulness gedaan. Ik ben namelijk van mezelf erg onrustig en ben altijd bezig met wat ik allemaal nog ga doen. Ik plan mijn dagen super vol en wil ook altijd wat te doen hebben. En ik wil dat t liefste ook allemaal onthouden. Ik merkte dat dit gewoon echt te veel werd dus besloot deze cursus te gaan doen. Ik dacht eerst dat het heel zweverig zou zijn, maar dat is zeker niet zo!
Je leert echt in het nu te leven en in plaats van met je gedachtes, juist met je gevoel te leven. Het is best veel wat je ervoor moet doen die acht weken omdat je er veel tijd in stopt, waar je soms echt totaal geen zin in hebt. Maar ik merkte heel erg dat dit mij hoe langer ik ermee bezig was, steeds meer hielp. Ik nam vaker ook rust momentjes en merkte echt waar ik positieve energie van kreeg en waarvan juist niet.
Ook geniet ik nu meer van kleine dingetjes en kan ik veel dingen beter accepteren en t positieve ervan inzien.
Ik probeer nu echt met mijn gevoel te leven, en precies te doen wat ik leuk vind en waar ik mij goed bij voel. En zo van elk moment te genieten.
Dit lukt natuurlijk nog niet altijd, maar je leert allerlei trucjes waardoor je in het moment blijft en uit je hoofd.
Heel erg bedankt!

Sabine ...
14-11-17 20:28:52

De mindfulness cursus heeft me veel gebracht afgelopen weken. Ik kijk er met een goed gevoel op terug en mocht je er aan twijfelen om eens een stap te gaan zetten om dit jezelf eigen te maken zou ik zeggen, volg de 8 weken cursus bij Hanna.

Danielle
10-11-17 17:46:07

De cursus mindfulness bij Hanna heeft me een stuk rust en vertrouwen gegeven. Het trainen van het verschuiven van je aandacht van gedachten naar adem en lichaam is echt (!) te leren en voelt goed. Een manier om o.a. piekeren naar de achtergrond te brengen. Hanna vind ik een zeer kundig, betrokken en geduldig docent. De groep voelde onder haar leiding veilig. Ik ben blij dat ik via google juist bij haar terecht ben gekomen. Voor mij is Mindfulness niet als een grootse openbaring maar wel een uitstekend en praktisch hulpmiddel om het moeilijke deel van het leven wat makkelijker te maken.

Fausta Freitag
09-08-17 10:19:12

Jaren geleden kreeg ik al eens het advies om een mindfulness training te volgen, nu dan eindelijk dit jaar is het er van gekomen. Ik liep weer eens tegen mijn eigen gedachten aan, die mij beperkten om het leven te leven en die mijn energie weg slurpten.
De 1:1 training bij Hanna heeft mij heel veel inzicht gegeven over mijn automatische piloot, mijn gedrag en gedachten, en tegelijkertijd hebben ik nu 'tools' die mij helpen om om te gaan met de gedachten, met mijn automatische gedrag. Het is niet altijd even simpel om alles toe te passen in het volle leven, maar ook er alleen al even bij stil te staan zorgt voor een reset. En de magneet met de 7 pijlers hangt op een centrale plek in huis en die brengt mij dagelijks terug naar het mindful leven.
Hanna is een rustig persoon die mij heel goed en 'mindful' begeleid heeft in dit traject. Het heeft echt iets bij mij veranderd.

Paula C. Ferreira
09-07-17 19:53:14

Door enorme werkdruk en dus oververmoeidheid heb ik besloten om de mindfulness training te volgen. Een van de beste beslissingen ooit. Ook al is het soms "hard werken" en ook erg confronterend, heb ik nu het gevoel dat ik het allemaal aan kan en de rust is voor een groot deel teruggekeerd. Een absoluut aanrader voor iedereen, ook al heb je nog geen last van drukte in je hoofd of in je leven. Heel leuk samengewerkt met Hanna. Bedankt en succes met de volgende "uitdagingen".­

Cees M.
23-06-17 09:16:46

De reden waarom ik een mindfulness training wilde doen, is omdat ik door de hoge werkdruk die ik heb slecht slaap. Ik kan nu, na afloop van de training alleen maar zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ik de stap heb genomen. Ik heb praktische handvatten gekregen om de drukte in mijn hoofd tot rust te brengen, met als positief effect dat ik weer prima slaap.

Dorry de Roever
23-01-17 22:40:22

Dankjewel Hanna voor de prettige, rustige en duidelijke manier waarop je de Mindfulness cursus (privé) hebt gegeven. Het is hard werken om je alles eigen te maken. En nu de cursus is afgelopen, zal ik het goed moeten gaan bijhouden en invoeren in mijn dagelijkse leven. Ik vertrouw erop dat dit zal gaan lukken. Veel succes met je volgende cursisten!

rijk luijben
07-12-16 16:26:06

Ben erg blij dat ik de stap genomen heb om de cursus te volgen.
Hanna heeft een goeie stem om naar te luisteren tijdens de sessies( dit in tegenstelling tot een hoop mannen en vrouwen op internet waar ik nog steeds op zoek ben naar een 'goeie'stem om naar te luisteren.
het is wel veel oefenen en de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik niet elke week het hele programma deed,maar wel zoveel ik kon of wilde. maar het houdt niet op na die 8 weken want ik ga gewoon door met de oefeningen en het leuke is dat ik steeds meer tijdens het dagelijks leven merk dat dankzij de cursus sommige dingen al automatismes zijn geworden. Daarbij heeft Hanna echt verstand van zaken want op al mijn vragen had zij precies de juiste antwoorden. Buiten het feit dat ze je veel bijbrengt weet ze ook heel goed naar je te luisteren. kortom, een Aan rader met hoofdletter A!! Hanna ,ga zo door en nogmaals bedankt

Sandra Sandra
20-11-16 20:07:51

Hanna, je bent een topper.
Dank je wel voor de individuele training.
Het programma was goed maar ging mij te snel om het goed bij te kunne kunnen houden.
Maar ook daar hebben we samen wat op kunne vinden.
Dank je wel.
Sandra

Suzanne
01-11-16 09:47:28

Ik liep er al langere tijd tegenaan dat ik veel piekerde en druk was in mijn hoofd. Het gevoel dat ik nooit écht langere tijd kon ontspannen. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb om de Mindfulness training te volgen...ik voel letterlijk meer rust in mijn hoofd, ik slaap beter en geniet veel meer van wat ik doe. Tijdens de training heb ik geleerd hoe ik dit in het drukke dagelijkse leven kan vasthouden. Het is best veel oefenen, maar het heeft mijn leven enorm verrijkt!

Mirjam
16-09-16 10:37:29

Ik vond de training heel goed in elkaar zitten en heb enorm veel praktische handvatten gekregen die ik nu kan toepassen in het dagelijks leven. Er is echt iets veranderd in hoe ik in het leven sta...veel positiever en relaxter. Hanna heeft veel kennis en ervaring en wist daardoor ook veel achtergrondinformatie te geven die mij heeft geholpen.

Denise
08-06-16 08:58:09

Ik heb de mindfulness training erg positief ervaren. Hanna heeft van te voren goed gekeken naar de groep waar ik goed tussen pas en hier heb ik ook erg veel aan gehad. De afwisseling van persoonlijke ervaringen, fysieke oefeningen en informatie vond ik ook erg fijn. Dankzij de training kan ik beter loslaten en vooral gaan genieten van het moment.

Jozephien Nagel
22-04-16 11:28:18

Ik ben erg blij dat ik deze training hebt gevolgd. Het heeft mij inzicht geven over mij zelf en heeft mij meer rust gebracht .En kan meer genieten van de kleine dingen in het leven. De training afgewisseld met achtergrond informatie en meditatie vond ik erg prettig.

Evelien x
28-03-16 22:39:48

8 weken lang nieuwe inzichten en voldoende de tijd en ruimte ervaren om met Hanna te bespreken en ervaren hoe bewuster met alles wat ik maar tegen kom in het dagelijks leven om te gaan.
Een winst om te leren dat tijd en rust inbouwen voor jezelf , ruimte, tijd en een blijer gevoel opleveren.
De 7 helpende factoren van mindfulness hangen op mijn koelkast dus mocht ik in de automatische piloot schieten.....
Bedankt voor de prettige samenwerking.
Opmerking:

Hein
09-02-16 11:59:55

Ik heb de training als zeer prettig ervaren. Het ging (gaat) mij om het bewust leven. Ik beleef een hectisch (gezins) leven en het is moeilijk om er bewust van te genieten. De dagen vliegen voorbij zonder dat je er van geniet. Genot zit vooral in de kleine dingen. Deze kleine dingen zijn misschien wel het aller belangrijkste voor een gelukkig leven maar dan moet je ze wel opmerken.
De keuze van mij voor Into Mindfulness was vooral omdat Hanna, naast Mindfulness trainer, ook psycholoog is. De combinatie is zeer interessant te noemen. De kennis van de werking van het brein is essentieel bij een succesvolle training. Kortom super!

Sandra
24-01-16 23:40:45

Ik ben ontzettend blij dat ik de training bij Hanna gevolgd heb. Veel geleerd over mezelf en hoe ik in lastige tijden overeind blijf! Ik kom zeker nog terug voor meditaties!

Nieuw bericht